Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla amatorów kokosowych smaków. Jest proste i szybkie w przygotowaniu.
Forma 25x25 cm
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22635
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 333
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22635
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 333
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Spód. Za pomocą malaksera pokrusz herbatniki. Masło rozpuść w garnuszku, gdy będzie gotowe wymieszaj z herbatnikami. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę herbatnikową i wygładź.
Masa kokosowa Do garnka wlej śmietankę i podgrzej, ale nie doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj olej kokosowy i całość dokładnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą wrzuć pokruszoną czekoladę i zdejmij z ognia. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pod sam koniec dodaj wiórki kokosowe i odstaw na parę minut. Po tym czasie wyłóż masę na herbatnikowy spód, poczekaj aż ostygnie i włóż do lodówki.
Polewa. Rozpuść olej kokosowy dodaj kakao i syrop klonowy, cały czas mieszaj do połączenia się składników. Gdy masa będzie gładka polej nią niedbale wierzch ciasta.