Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacho z brzoskwiniami z puszki i z sokiem jabłkowym. Orzeźwiające nie za słodkie takie w sam raz.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10478
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10478
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Przygotowujemy biszkopt. Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy do tortownicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w plasterki. Do zalewy u mnie było ok. 250 ml dolewamy sok jabłkowy, by razem było 750 ml płynu. W szklance soku mieszamy budyń z łyżką mąki pszennej i mąki ziemniaczanej, resztę soku gotujemy. Go gotującego soku wlewamy wymieszany budyń i dobrze mieszamy aż zgęstnieje, dodajemy następnie nasze pokrojone brzoskwinie. Taki budyń z brzoskwiniami wykładamy na upieczony biszkopt i zostawiamy by dobrze wystygł.
Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wody, u mnie była agrestowa. Jak biszkopt jest wystudzony i galaretka też jest chłodna ale jeszcze płynna, ubijamy śmietankę na sztywno dodając pod koniec galaretkę, możemy do śmietanki dodać cukier puder jak ktoś lubi słodsze ciasto. Wykładamy bitą śmietanę na ciasto i wstawiamy do lodówki by ładnie się schłodziło.