Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto brzoskwiniowe z makową kruszonką"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
W dużej misce wymieszaj mak z cukrem i utartymi biszkoptami, dodaj masło i palcami zagnieć kruszonkę. Brzoskwinie odcedź z zalewy, wyjmij i pokrój w półksiężyce.
Śmietanę kremówkę ubij na półsztywną pianę i ciągle mieszając stopniowo dodawaj jajka i cukier. Ubij wszystko razem na krem, a na końcu dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i migdały. Wszystko wymieszaj na gładką masę.
Ciasto równomiernie rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Poukładaj na nim kawałki brzoskwiń i od razu posyp kruszonką makową. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 170° C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu odstaw do schłodzenia, a potem pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: ok. 45 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 263 kcal.Źródło: Na żywo