Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10822
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10822
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Z podanej ilości mleka odlej szklankę, resztę zagotuj z cukrem. Zimne mleko wymieszaj z mąkami oraz żółtkami, wlej, mieszając, do gorącego mleka, gotuj aż zgęstnieje. Ostudź. Ugotuj galaretkę wg przepisu, odstaw do stężenia.
Zmiksuj masło, porcjami wkładaj zimny budyń. Miksuj, aż powstanie gładki krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż krem i plasterki bananów, nakryj herbatnikami. Połóż krem, banany, herbatniki. Polej galaretką.
Porcje 15, 50 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 420Źródło: Bella Relaks