Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto budyniowe z katarzynkami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Porcje: 20, : 90 min, cena: 1,25 zł, kalorie: 248.
Ciasto: ubij białka z cukrem na sztywno. Miksując, wbijaj po jednym żółtku, wlej olej. Wsyp resztę składników. Wymieszaj. Piecz około 25 min w temp. 180°C. Przekrój ciasto na pół.
Krem: ugotuj budyń w szklance mleka. Ostudź. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Ucierając, dodawaj po łyżce zimnego budyniu, aż powstanie gładki krem.
Biszkopt dolny posmaruj powidłami śliwkowymi. Ułóż katarzynki. Pokryj je 2/3 porcji kremu. Połóż drugi biszkopt. Posmaruj go resztą kremu, posyp startą gorzką czekoladą. Udekoruj dowolnie.
Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, a jeszcze lepiej na całą noc, aby katarzynki zmiękły.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna </strong>Źródło: Bella Relaks