Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis, na proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem budyniu. Można do niego użyć dowolnych owoców. Wierzch wystarczy posypać cukrem pudrem, to w najprostszej wersji, ale z polewą z białej czekolady smakuje obłędnie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Masło roztopić i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na gęstą, puszystą masę. Ubijałam mikserem, 10 minut. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń (proszek).
Wymieszać łyżką. Na koniec stopniowo wlewać roztopione masło i mieszać, aż wszystko ładnie się połączy. Można delikatnie zmiksować mikserem na najniższych obrotach, ale tylko chwilę. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć owoce. Dałam zamrożone borówki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Udekorować wystudzone ciasto.