Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 219
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 219
Składniki
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao przesiać i wymieszać. Jajka ubić z cukrem powoli wlewać olej, a następnie dodać buraki. Na koniec wsypać suche składniki. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia
Polewa: W rondelku rozpuścić masło cały czas podgrzewając dodać cukier, mleko oraz kakao cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami.