Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dodatkiem buraka,bardzo wilgotne i mięciutkie :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Masło,jajka (w temp.pokojowe) oraz cukier ubijać na jednolitą masę. Do masy przesiać mąkę z proszkiem,sodą i kakao a następnie dokładnie wymieszać. Dodać utarte buraki i krótko zmiksować całość na najniższych obrotach.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 50-60 min w temp 180 st do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu można wg uznania posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Ciasto można również przełożyć jakimś kwaskowym dżemem np.porzeczkowym.Smacznego :)