Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to połączenie coca-coli napoju który mało komu nie smakuje jest też w nim odrobina kokosu . Szybko znika ze stołu
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Biszkopt.: W jednej misce mieszamy suche składniki ( mąkę pszenną , kakao i proszek do pieczenia ) W drugiej misce ubijamy jajka i cukier tak by masa była wymieszana ale nie ubita tak jak na typowy biszkopt , zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i po woli wsypujemy sypkie składniki gdy wszystko się połączy wyłączamy mikser dodajemy coca-colę i szpatułką delikatnie mieszamy do zjednolicenia się masy . Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papierem formy ( 35x30 cm ) i pieczemy w 180 C przez 25 minut . Po wyjęciu z piekarnika studzimy . ( nie obracamy ciasta )
Masa budyniowo-kokosowa .: 50 g cukru , mąka , budynie oraz 100 ml mleka mieszamy ze sobą a resztę cukru i mleka zagotowujemy a następnie wlewamy rozmieszane budynie i gotujemy do zgęstnienia budyniu . Studzimy ! Margarynę ubijamy na puszystą masę następnie dodajemy zimny budyń a na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy na jednolitą masę . Gotową masę wykładamy na biszkopt i schładzamy w zimnym miejscu około 1 godzinki .
Budyń coca-cola .: Budyń , kakao , cukier i 50 ml coca-cola wymieszać ze sobą . 350 ml coca-coli zagotować następnie wlać mieszankę budyniową i gotować do za gęstnienia . Chłodny budyń ( ale nie całkiem zimny wylewamy na schłodzona masę budyniowo-kokosową . Schładzamy w chłodnym miejscu .