Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w formie murzynka nasączone mocno naparem z herbaty lub rumem. Proste, wilgotne i pyszne :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 96
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 198
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1988
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 362
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 96
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 198
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1988
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 362
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Składniki
Masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy na małym ogniu. Do momentu aż cukier będzie nie wyczuwalny. Odstawiamy do wystudzenia. Do małego garnka odkładamy 4 łyżki polewy. Białka ubijamy na sztywno Do masy kakaowej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą oraz żółtka, cukier waniliowy i aromat rumowy. Miksujemy do połączenia. Powoli dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem, przelewamy ciasto i pieczemy ok. 50 minut w 170-180 st. C. Sprawdzamy patyczkiem. Po wystudzeniu obficie nasączamy herbatą. POLEWA: Odłożone 4 łyżki masy stawiamy na ogniu, dodajemy masło i kilka kropli aromatu rumowego. Rozpuszczamy i polewamy nasze ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Smacznego :)