Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto cukiniowe polane czekoladą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem.
W drugim naczyniu utrzyj jajka z cukrem. Dodawaj stopione masło, kawę w granulkach i zapach waniliowy. Ubij całość na gładką masę, po czym dodaj startą cukinię oraz mąkę z kakao.
Dobrze wymieszane ciasto rozlej do dwóch małych brytfanek i wstaw na około 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Gotowe polej roztopioną gorzką czekoladą.Źródło: Kurier TV