Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cytrynowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i plasterki cytryn. Gotuj syrop 30 minut. Jajka zmiksuj z cukrem i solą. Dodaj jogurt, olej, proszek, startą skórkę i sok z cytryny, starty imbir. Wymieszaj. Dodaj mąkę i skórkę pomarańczową.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posmaruj syropem, wierzch udekoruj plasterkami cytryn z syropu.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Iwona Zalepińska mieszka w Wudzynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień