Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest mega czekoladowe, nie za słodkie, wilgotne i rozpływa się w ustach. Użyłam mąki migdałowej jako zagęstnika.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Tortownica o śr. 15 cm. Tylko dno należy wyłożyć papierem do pieczenia Masło roztopić w garnuszku i zdjąć z palnika, wsypać posiekana czekoladę. Mieszać, aż powstanie jednolity sos czekoladowy. Odstawić do wystudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Wlewać wystudzoną czekoladę, cały czas miksując. Dodać zmielone migdały i posiekaną czekoladę. Wymieszać szpatułką. Na koniec wmieszać ubite na sztywno białka. Delikatnie połączyć je z ciastem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w 170* 40 minut grzanie dół. Wystudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i migdałami; 6 kostek gorzkiej czekolady łyżka masła Masło roztopić, zdjąć z palnika i dodać kostki czekolady. Mieszać, aż powstanie jednolity sos czekoladowy.