Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie sprawdzi się jako ekspresowy poczęstunek do kawy. Kakaowe ciacho z orzechami lub bakaliami. W dodatku lekkie, bo bez dodatku tłuszczu!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka ubijamy mikserem dodając stopniowo cukier. Po otrzymaniu puszystej masy miksujemy dalej wsypując po łyżce całą mąkę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy i kakao, mieszamy. Wlewamy mleko i miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Do gotowej masy dodajemy orzechy lub bakalie - ja wybrałam orzechy włoskie - i delikatnie mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 20 - 25 minut. Wystudzone ciasto kroimy w trójkąty. Smacznego!