Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy wypiek należy jednak do kategorii znanych i lubianych. Moim zdaniem nie ma lepszego ciasta na weekend niż prosty placek czekoladowy. Najczęściej przygotowuje go w oparciu o jogurt lub maślankę. Ja dziś dla was zrobiłam właśnie na maślance. Ciasto oparte na maślance na niezwykły smak i aromat. Trzyma przy tym długo świeżość. Jest miękkie i puszyste. Dodatek czekolady do ciasta nadaje wypiekowi niezwykłego czekoladowego smaku. Jest to doskonałe ciasto do kawy.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Maślankę wyjmujemy dwie godziny wcześniej. Lekko podgrzewamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodajemy olej. Miksujemy na średnich obrotach. Do masy jajecznej wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Do masy dodajemy podgrzaną maślankę i aromat . Miksujemy. Do masy dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do momentu powstania połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy keksowej. Pieczemy około 60 minut do tzw. suchego patyczka w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.