Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na weekendowy relaks proponuję ciasto niezwykle smaczne, a jednocześnie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Jest miękkie, aromatyczne, pycha! Polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8708
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 448
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8708
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 448
Składniki
Do garnuszka wlać mleko. Dodać połamana gorzką czekoladę i masło. Podgrzewać na gazie aż wszystkie składniki się połączą. Nie gotować. Następnie wystudzić. Przygotować keksówkę o wymiarach 11x30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Jajka, cukier, aromat śmietankowy lekko ubić mikserem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Połączyć mikserem składniki. Wlać zawartość garnuszka z rozpuszczoną i wystudzoną czekoladą. Znów całość połączyć mikserem. Do masy dodać połowę pokrojonego na cząstki ananasa. Wymieszać. Następnie przelać ją do foremki. Resztę kawałków ananasa rozłożyć na cieście. Lekko je docisnąć. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 65-75 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu polewa. Aby ją zrobić do garnuszka dać mleko, połamaną czekoladę i kawałeczek masła. Trzymać na gazie aż składniki się rozpuszczą. Mieszać. Od razu polać ciasto. Kroić dopiero gdy polewa zastygnie.