Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowe z biszkoptami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Pieprz ze Stradowii
Ciasto: margarynę, cukier, kakao i 5 łyżek wody gotuj 5 min, ostudź. Dodaj jedno jajko, 5 żółtek, mąkę i proszek, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, połącz z ciastem.
Biszkopty posmaruj dżemem, złóż po dwa, ułóż na blaszce. Zalej ciastem. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń, cukier, żółtka i mąkę utrzyj w garnku. Zalej gorącym mlekiem, gotuj, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło utrzyj z masą. Posmaruj ciasto. Udekoruj polewą.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie