Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowe z chili"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Posiekaną na drobno czekoladę wsypujemy do rondelka. Dodajemy cukier i margarynę. Stale mieszając ogrzewamy w kąpieli wodnej, aż wszystkie się połączą i powstanie gładki krem.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, chili i kakao. Dodajemy jajko, żółtko i mleko, a następnie krem czekoladowy.
Tortownicę o średnicy 24 cm natłuszczamy i obsypujemy grubym cukrem. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy 45 minut w piekarniku o temp. 160°C.
Truskawki kroimy w plastry. Ubijamy na sztywno śmietanę (tuż przed końcem ubijania dodajemy cukier). Kiedy korpus wystygnie, kroimy go na 12 części. Każdą część przecinamy w poprzek, napełniamy bitą śmietaną i truskawkami.Źródło: Rewia