Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na święta :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Składniki na głęboką blachę 12/30 cm. W jednym naczyniu łączymy przesianą mąkę, kakao, sodę. proszek. W drugim naczyniu kefir, olej, jaja i cukier. - wymieszać na wolnych obrotach. Do wymieszanych mokrych składników, stopniowo dodajemy suche. Mieszamy chwilę mikserem i wlewamy stopniowo gorącą herbatę. Podczas dolewania herbaty, masę mieszamy już tylko szpatułką. Ciasto jest rzadkie, takie właśnie ma być. Wylewamy go na wyłożoną w całości papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy ok. 60 min. w 150* lub do suchego patyczka. Smacznego.