Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zbliżające się Walentynki.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 254
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 254
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Masło, połamaną na kawałki czekoladę i cukier podgrzewać na wolnym ogniu, aż składniki stopią się i połączą w jednolitą, gładką masę. Lekko przestudzić, dodać brandy. Jajka ubić na puszysty, gęsty krem, dodać mąkę. Następnie powoli wlewać masę czekoladową i całość ucierać mikserem, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Tortownicę szczelnie obwinąć folią aluminiową. Wlać do niej masę czekoladową i wstawić ją do większej blaszki, do której należy nalać wody, na wysokość 2 cm. Ciasto w dwóch blaszkach wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 40 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, przestudzić, posypać cukrem pudrem i udekorować wiśniami z amaretto.
Smacznego :))