Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z zatopionym serem i galaretką.Ciasto ładnie się prezentuje i jest pyszne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i po żółtku.Przesiewać mąkę, kakao i proszek, lekko mieszając łopatką. Dolewać śmietankę i olej, można na niskich obrotach mikserem, krótko zmiksować. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. masa serowa- Ser zmiksować z żółtkami i cukrem. Dolać śmietankę i przesiać budyń, zmiksować. Wkładać porcjami do woreczka cukierniczego, bez ozdobnej końcówki. Wyciskać pasy w kratkę.
Piec 45-50 min. w 175 *.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na zimne ciasto i schłodzić w lodówce.