Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciężkie i wilgotne ciasto czekoladowe i masa truskawkowa to połączenie idealne
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Mleko podgrzej. Dodaj do niego połamaną czekoladę. Poczekaj aż się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakaem i sodą oczyszczoną. Dodaj też cukier. Wymieszaj. Jajka ubij mikserem. Dodawaj powoli cukier. Wlej śmietanę, olej. Dalej miksuj. dodaj rozpuszczoną czekoladę i sypkie składniki. Dokładnie połącz ze sobą składniki. Ciasto wylej na blaszkę (38 cm na 25 cm )wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach C przez ok. pół godziny. Truskawki włóż do garnka. Zalej szklaną wody i dodaj szklankę cukru. Gotuj do miękkości truskawek. Gdy truskawki będą miękkie zmiksuj je blenderem. Do masy dodaj galaretki i budynie rozrobione w 1/2 szklanki wody. Podgrzewaj aż masa zgęstnieje. Wyłóż masę na ciasto. Śmietanę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Dodaj rozrobioną w małej ilości wody wystudzoną żelatynę. Wyłóż na masę truskawkową. Wierzch ciasta pokryj pokruszonymi ciastkami. .