Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to super prosty i bardzo czekoladowy ucieraniec z dodatkiem śliwek. Ciasto jest puszyste i bardzo miękkie. Rozpływa się w ustach. Śliwki do ciasta powinny być nieco twardsze, aby nie zawilgociły ciasta. Ciasto doskonale pasuje do popołudniowej kawy z przyjaciółmi.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1167
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1167
Składniki
Ciasto czekoladowe: Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy. Śliwki myjemy. Usuwamy pestki. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Układamy śliwki skórką do dołu. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.