Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowo-karmelowe z orzeszkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 36
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 36
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Herbatniki rozdrobnij na blacie wałkiem do ciasta. Wsyp je do miski i dobrze wymieszaj z miękkim masłem. Powstałą masę ugnieć na dnie brytfanny lub głębszej blachy do pieczenia, tworząc spód. Odstaw ciasto w formie do schłodzenia.
Ubij pianę z miękkiego masła i cukru. Stopniowo dodawaj do niej karmel i rum. Wystudzone ciasto posmaruj kremem i ponownie wstaw do lodówki.
Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Dodaj masło roślinne i rozpuść je. Powstałą masę wymieszaj. Następnie od razu rozsmaruj czekoladę na stężałym kremie karmelowym.
Posyp ciasto posiekanymi na większe kawałki orzechami i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 45 minutŹródło: Na żywo