Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe, kremowe ciasto, które łączy w sobie smak czekolady, malin i śmietanki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 44
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 44
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia a potem biszkoptami. Ja kupiłam takie z kakaową górą, ale mogą być normalne, jasne.
MASA CZEKOLADOWA Do garnka wlewamy mleko, dodajemy 2 budynie, kakao,cukier,mąkę i wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Mieszamy by się nie przypaliło, najlepiej trzepaczką. Masę gotujemy do zgęstnienia. Ściągamy z ognia i dodajemy pokruszoną czekoladę i pokrojone masło. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia i połączenia.
Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopty, wyrównujemy i studzimy.
Gdy masa przestygnie układamy na niej maliny.
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy ostudzoną żelatynę rozpuszczoną w 125ml wrzątku, wszystko miksujemy chwilę na najwyższych obrotach i wykładamy na maliny.Posypujemy ciasto czekoladą i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
i gotowe