Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto składające się z biszkoptu oraz kremu o smaku czekoladowo - wafelkowym, posypane startą czekoladą. Idealne na różne okazje.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 26 x35. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przekrój na pół.
Budyń Z 0,5 litra mleka odlej 0, 5 szklanki, resztę mleka zagotuj z cukrem. Obie mąki rozmieszaj w pozostałym mleku i wlej do gotującego się mleka ugotuj budyń, przykryj folią spożywczą i zostaw do wystygnięcia.
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem dodaj krem czekoladowy i pokrojone wafelki. Wymieszaj. Biszkopt nasącz mlekiem lub herbatą. Na pierwszym blat biszkoptu rozsmaruj większą część kremu, przykryj drugim posmaruj pozostałym kremem. Na wierz zetrzyj na tarce czekoladę. Przed podaniem wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.