Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-wiśniowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
ciasta podziel na 4 części. Ubij 3 białka, dodaj 3 łyżki cukru, mąki, łyżeczkę proszku, żółtka, kakao.
Wlej do formy, piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Tak samo upiecz 3 pozostałe biszkopty.
Do głębokiego naczynia wbij 2 jajka i 4 żółtka. Wsyp cukier i ubij na parze. Masło zmiksuj, dodaj zimną masę jajeczną oraz stopioną czekoladę.
Włóż wiśnie, wymieszaj. Posmaruj placki, złóż, polej polewą.
Porcje 12. 140 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 450.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Bella Relaks