Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czereśniowe z borówkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Czereśnie umyj, wyjmij pestki. Borówki umyj. Owoce włóż do miski, wlej wiśniówkę, posyp dwoma łyżkami cukru. Zamieszaj, odstaw w chłodne miejsce.
Do miski wsyp przesianą mąkę, dodaj resztę cukru, cukier waniliowy, skórkę startą z limonki i szczyptę soli. Wymieszaj. Wlej śmietanę kremówkę i mleko, połącz. Jajka zmiksuj, dodaj do ciasta, połącz. Formę do tarty (o średnicy 25 cm) posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Owoce lekko osącz z nadmiaru soku, równomiernie ułóż w formie. Powoli zalej ciastem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około 40 minut. Ciasto lekko ostudź, obficie oprósz cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie