Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cztery kolory"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 260
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 46
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 260
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 46
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie z żółtkami. Wlej olej, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubij ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Podziel ją na 4 części.
Do jednej części masy dodaj mak, do drugiej kisiel, do trzeciej kakao. Formę wyłóż papierem, nakładaj na przemian porcje masy. Piecz ciasto 40 minut w temperaturze 180°C. Udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień