Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe z burakami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Drożdże, łyżkę cukru, łyżkę mąki i ciepłe mleko wymieszaj. Masło rozpuść. Buraka zmiksuj. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj zaczyn drożdżowy, mąkę i zagnieć ciasto. Wlej masło i zagnieć raz jeszcze. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj na dwa placki, wyłóż na nie masę z buraków, zwiń, przeplataj ze sobą. Białko wymieszaj z sokiem, posmaruj ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień