Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy uwielbiasz ciasto drożdżowe i masz jeszcze zamrożone owoce, to od razu wiesz co masz zrobić Dla mnie zawsze ciasto drożdżowe jest najlepsza przekąska podczas każdej podróży i wycieczki. Zapiszcie mój ulubiony przepis na ciasto, dodajcie swoje ulubione owoce, mrożone czy to sezonowe.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 301
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 301
Składniki
Produkty na kruszonkę wymieszać ze sobą i następnie zagnieść. Wstawić do lodówki.
Letnie mleko wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, dodać drożdże i wymieszać. Odstawić na ok 15 min aby drożdże się trochę ruszyły.
Następnie dodać resztę składników i wszystko dokładnie zanieść. Odstawić ciasto na ok godzinę lub do podwojenia objętości. Po tym czasie wyłożulyć ciasto na blaszkę, wyłożona papierem 25&30cm. Na wierzch dać owoce, odstawić na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Na sam koniec dodać kruszonkę i piec ok. 30min.