Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest proste w wykonaniu, szybkie, zawsze wychodzi i jest przepyszne
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9634
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9634
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
1. do miseczki wsypać 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, dodać rozkruszone drożdże oraz letnie mleko, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, cukier, dodać wyrośnięte drożdże oraz pozostałe składniki ciasta, wymieszać i chwilę wyrabiać (gdyby ciasto było za rzadkie - dosypać więcej mąki), odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. z mąki, cukru i masła zrobić kruszonkę, 3. ciasto przełożyć do formy, ułożyć śliwki, odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, jak podrośnie, posypać kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175st, piec ok 35-40 min, smacznego