Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój osobisty wymyślony bardzo prosty przepis na ciasto drożdżowe wilgotne dzięki kefirowi a co najważniejsze bardzo szybkie w przygotowaniu, jedyny czas oczekiwania to czas pieczenia. Po szczegółowy przepis wraz ze zdjęciami zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki jajka wcześniej roztrzepać ze szczyptą soli za pomocą widelca. Dodane składniki wymieszać łyżką na jednolitą masę odstawić na 10 minut aby masa odpoczęła
Po odpoczęciu masy na ciasto przełożyć ją do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 32/23 wyrównać wierzch ułożyć owoce a następnie posypać przygotowaną kruszonką i znowu pozostawić na 10 minut aby ciasto się uleżało
Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec przez 70 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu i tak zwanego suchego patyczka