Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis z lat 70-tych na niedrogie, ale bardzo smaczne ciasto dwukolorowe z owocami. W sam raz na kryzysowe czasy.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 131
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 363
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 269
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 131
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 363
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 269
Składniki
Owoce osączamy z płynu, jeśli pochodzą z zapraw lub puszki, świeże kroimy na mniejsze kawałki i odkładamy na bok.
Do misy miksera wrzucamy bardzo miękką margarynę i ucieramy na puch razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i dalej mieszamy. Na koniec przesiewamy do misy miksera sypkie składniki bez kakao, krótko miksujemy. Do formy kwadratowej o boku 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 2/3 ciasta, które jest dosyć gęste. Na ciasto dajemy owoce.
1/3 ciasta łączymy z kakao i wodą. Wykładamy na wierzch owoców.
Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 35-40 minut. Ciasto "dusigrosz" gotowe!