Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasto dyniowe. Zachęcam do upieczenia takiego, jest bardzo smaczne!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam je ze szczyptą soli, stopniowo dodawałam cukier. Jak już piana była sztywna przyszła kolej na żółtka.
Wsypałam przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wlałam olej i utarłam porządnie. Na koniec starłam kawałek dyni i odmierzyłam dwie jej szklanki. Połączyłam z ciastem i zmiksowałam.
Ciasto piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach. Blaszka 24x21 cm.