Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe w polewie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem, cukrem waniliowym, sodą i solą. Jajka ubij, stopniowo dodając cukier a potem olej.
Dodaj dynię, płatki migdałowe, orzechy, wiórki kokosowe i cynamon. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mączną mieszankę, połącz.
Ciasto wlej do posmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piecz 40-50 min w temp. 180°C.
Polewa: serek utrzyj z miękkim masłem na puszystą masę. Dodaj cukier puder, ucieraj 2 min. Schłodź. Posmaruj ciasto.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie