Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto fasolowe z bananem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 206
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 206
Składniki
Przepis przysłała Ewa Gałęza z Woli Kiełczyńskiej
puszka czerwonej fasoli, banan, 2 jajka, garść rodzynek, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4-5 łyżek miodu, łyżka oleju, olejek rumowy.
Fasolę odcedź, zmiksuj. Dodaj jajka, pokrojonego banana, zmiksuj. Dodaj proszek, kakao, miód, jogurt, rodzynki, olej i olejek rumowy, dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do foremki keksowej. Piecz 40 min w 160°C. Do ciasta możesz też dodać posiekaną gorzką czekoladę.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie