Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Jest pyszne i niskokaloryczne, więc nawet będąc na diecie można sobie pozwolić na kawałek ;)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w 400ml wody, osobno. Trzecią, do której będziemy dodawać serek, rozpuszczamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia lub używamy formy sylikonowej. Na blaszce układamy biszkopty i zalewamy pierwszą tężejącą galaretką. Blaszkę wkładamy do zamrażalnika na 5-8 minut. Po tym czasie warstwa powinna już dobrze zastygnąć, więc powoli wylewamy na nią kolejną warstwę z serkiem. Serek miksujemy z tężejącą drugą galaretką, aż się dokładnie połączą. Wylewamy na pierwszą warstwę. Znowu wkładamy do zamrażalnika i na koniec wylewamy trzecią galaretkę. Całość wstawiamy do lodówki. Gdy ciasto zastygnie, wyciągamy go z blaszki odwracając dołem do góry.