Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto gruszkowe posypane orzechami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
<strong>Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa</strong>
Po 2 łyżki cukru i mąki, pokruszone drożdże i śmietanę zmiksuj. Odstaw na 30 minut. Do miski wysyp mąkę, dodaj szczyptę soli, margarynę i smalec, posiekaj. Wlej rozczyn, dodaj dwa jajka i cukier, zagnieć. Ciastem napełnij dwie formy keksowe.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawał ki. Ułóż na cieście, lekko wetknij. Posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem, posyp zmielonymi orzechami. Piecz ok. 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie