Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto imbirowo-mandarynkowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier, świeży imbir, przyprawy, proszek do pieczenia i sodę.
Roztrzep jajka w oddzielnej misce, dodaj melasę i olej, wymieszaj. Dodaj szklankę wody, wymieszaj. Następnie połącz z sypkimi składnikami.
Natłuść formę i obsyp odrobiną mąki. Przełóż do niej ciasto. Wstaw do piekarnika. Piecz 45- 55 minut. Wyjmij ok. 15 minut po upieczeniu. Podawaj wystudzone, z sosem (przepis poniżej).
Sos mandarynkowy
Rozpuść cukier w 100 ml wody. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie karmel (8-10 minut). Zdejmij z ognia. Dodaj ostrożnie (karmel może pryskać!) cząstki mandarynek, oba soki i wanilię. Odstaw, aby sos ostygł.Źródło: Olivia