Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukacie pomysłu na ciasto, które możecie podać z okazji imienin? Co powiecie na pyszny sernik, pieczony na kakaowym spodzie? Jest prosty w zrobieniu, a jeśli dysponujecie robotem kuchennym, przygotowanie ciasta nie zajmie Wam więcej niż 30 minut.
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1895
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 42
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1895
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 42
Składniki
Przygotuj spód. Masło rozpuść w małym garnku i odstaw do wystygnięcia.
Jajka ubij wraz z cukrem. Następnie do misy miksera dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlej rozpuszczone masło i całość mieszaj na średnich obrotach miksera.
Z wyrobionego ciasta oderwij 1/3 i zostaw na później. Resztą wyłóż dno tortownicy i boki.
Przygotuj masę serową. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka utrzyj z cukrem, następnie dodaj twaróg wraz z masłem. Gdy składniki się połączą wsyp budyń, mąkę i dodaj pastę waniliową, całość wymieszaj. Na samym końcu dodaj ubite biała i bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej wmieszaj.
Gotową masę serową wylej na kakaowy spód. Odłożoną część ciasta odrywaj i kawałki układaj na wierzchu ciasta.
Sernik piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę. Po upieczeniu nie wyciągaj, wystudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.