Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jabłkowe posypane płatkami migdałowymi"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>
Żółtka oddziel od białek. Mąkę, cukier waniliowy, pół szklanki cukru pudru, żółtka, margarynę i proszek do pieczenia zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, owiń folią, włóż na 2 godziny do lodówki.
Ciasto podziel na 3 części. Jedną wylep blachę, pozostałe włóż do zamrażalnika. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ciasto posyp cynamonem, ułóż jabłka. Białka ubij, dodając resztę cukru pudru. Posmaruj jabłka, na nie zetrzyj na tarce drugą część ciasta. Płatki migdałowe pokrusz, zagnieć z resztą ciasta. Zetrzyj na tarce na placek. Piecz ok. 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie