Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto z polewą z ajerkoniaku. Na dużą blachę.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i ponacinać grzbiety jabłek. Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Głęboką blachę (30X20cm) wysmarować masłem.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Potem wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, na przemian z mąką wlewać ajerkoniak. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Naprzemiennie poukładać owoce.
Śmietanę, cukier i jajka wymieszać na gładką masę. Dodać ajerkoniak i mąkę ziemniaczaną i ponownie dobrze wymieszać. Krem wylać na wierzch ciasta. Piec ok. 45 minut na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego :)