Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wychodzi pyszne z wszystkimi owocami. Na dodatek do jego przygotowania nie potrzebujemy nawet miksera. Zawsze się udaje :)
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 161
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 161
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C ustawienie góra-dół. Owoce myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W pierwszej misce jajka porządnie mieszamy trzepaczką, dodajemy jogurt i olej. Dobrze mieszamy. W drugiej misce przesiewamy obie mąki razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry i sól. Mieszamy wszystko łyżką. Składniki suche wsypujemy do miski z jajkami i mieszamy łyżką tylko do połączenia składników, w cieście mogą zostać grudki. BARDZO WAŻNE: IM MNIEJ RUCHÓW W POŁĄCZENIU SKŁADNIKÓW WYKONAMY TYM LEPIEJ! Ciasto przelewamy do formy 22/22 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy owoce i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Smacznego!