Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci z Bieszczad. Ciasto wyszło mi wspaniale.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 97
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 199
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1990
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 362
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 97
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 199
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1990
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 362
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Składniki
Wykonanie: Lekko podgrzane mleko wymieszać z cukrami, drożdżami i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie wsypać mąkę , lekko posolić, dodać rozbełtane jajka i masło. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do podrośnięcia. W między czasie zagotować w garnku wodę, wsypać kaszę, zagotować i wylać na sito i dobrze odsączyć. Mleko zagotować, dodać odsączoną kaszę, posolić i ugotować na wolnym ogniu do miękkości stale mieszając. Na końcu dodać masło, cukier i dokładnie wymieszać. Podrośnięte ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem, a na ciasto rozłożyć ugotowaną i wystudzoną kaszę. Powierzchnię wygładzić łyżką, posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190m stopni i piec około godzinę. Ciasto możemy podawać z domową konfiturą, sosami owocowymi. Można to ciasto upiec z dodatkiem soli (bez cukru) i podawać do obiadu zamiast ziemniaków.