Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jaglane w polewie czekoladowej"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 271
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 271
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, dodaj cukier, wiórki kokosowe i gotuj do miękkości 25 minut od momentu wrzenia.
Do wystudzonej kaszy dodaj cukier, sok oraz gęstą część mleczka kokosowego. Całość zblenduj.
Na natłuszczoną i posypaną wiórkami tortownicę wylej ciasto i piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Roztopio ną czekoladę połącz z mlekiem. Polej nią gotowe ciasto. Wierzch posyp pestkami granatu.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Kubacka</strong>Źródło: Kurier TV