Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne,smaczne nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Składniki
Ciasto-ubijamy pianę z 6 białek dodajemy 1 szklankę cukru 1 szklankę maku i kokosu proszek do pieczenia oraz 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Pieczemy biszkopt. Masa - z pół litra mleka 6 żółtek 2 łyżek mąki pszennej 2 łyżek mąki ziemniaczanej gotujemy budyń po ostudzeniu miksujemy z pół szklanki cukru pudru i margaryną i łyżką cukru waniliowego.Masę wylewamy na ostudzony biszkopt.Jagody podgrzewamy,w soku rozpuszczamy żelatynę dodajemy do gorących jagód słodzimy do smaku około 2 łyżek cukru.
Krzepnącą galaretkę wylewamy na masę od razu układamy okrągłe biszkopty.Czekamy aż galaretka dobrze stwardnieje.Rozpuszczamy białą czekoladę dodając mleko i polewamy biszkopty.Życzymy smacznego...