Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić.
Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną, ułożyć morele i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki.