Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żółty ser, a smakuje jak sernik na zimno. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, nie potrzebujecie nawet miksera. Ciasto jest bezglutenowe, nie zawiera jajek, więc idealne dla osób na diecie i alergików.
Tortownica 24 cm
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 105
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 105
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jogurty zmiksować z pulpą. Wlać ostudzoną galaretkę. Wymieszać. Włożyć na kilka minut do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Gdy będzie już trochę gęstsza, wlać do tortownicy. Włożyć do lodówki i poczekać aż całkowicie stężeje. Deser wyjąć z tortownicy. Specjalną łyżeczką do arbuza wycinać otwory, tak aby przypominał żółty ser.