Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobiłam podglądają i zmieniając częściowo przepis od kasia-p...Kasiu dziękuję za świetny pomysł,ciasto wyszło fantastyczne,lekkie,aromatyczne i dietetycznie:) Serdecznie Wam polecam:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Blaszkę 25/29 cm ( może być troszkę mniejsza) wyścielić papierem i wyłożyć warstwę herbatników. Ananasy odcedzić i pokroić w kostkę,wyłożyć na herbatniki. Żółtka oddzielić od białek,białka ubić z łyżką cukru pudru. Żółtka utrzeć z budyniami i cukrem waniliowym,dodać jogurty ,utrzeć. Na końcu dać żurawinę i białka i delikatnie wymieszać. Masę wylać na herbatniki i ananasy,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do zezłocenia wierzchu,około godz. Po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku do wystudzenia,potem dać w chłodne miejsce na 2 godz. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!